Updates
Geef feedback

Invullen trainingsdagboek

Na een training kun je je trainingsdagboek invullen om aan te geven hoe zwaar je deze training vond. 

Dit doe je door te navigeren naar de “Training log invullen” knop, die zich linksboven op de homepage bevindt onder je profielfoto.

Op deze pagina Training log invullen verschijnt een vragenlijst waar je de volgende gegevens over de training kunt invullen:

  • Trainingtype
  • Sessietype
  • Begonnen om
  • Tijdsduur (min)
  • Hoe zwaar was je workout?
  • Tevredenheid over training
  • Opmerkingen

Bij het trainingtype geef je aan welke sport je beoefend hebt en bij het sessietype om wat voor soort training het ging. Mis je hierbij nog sporten of soorten training sessies, laat dit dan weten met de feedback knop aan de zijkant van de homepage op het platform.

Hoe zwaar was je workout? De “rating of perceived exertion” (RPE) score is een maat voor de ervaren mate van inspanning, en deze loopt van heel licht tot maximaal. Geef de score die voor jou van toepassing is op de afgelopen training. Het beste is als je de score binnen 30 minuten na afloop van de training invult. In combinatie met de tijdsduur, die je aangeeft in het totaal aantal minuten dat de training duurde, is RPE een goede maat om trainingsbelasting in kaart te brengen. Wil je hier meer over weten dan kun je eens een kijkje nemen bij de dashboards van de vragenlijsten (beschikbaar voor een Premium-coach en Premium-researcher account).

Daarnaast kun je nog opmerkingen toevoegen, zoals “training ging lekker” of “de training voelde wat zwaar aan omdat ik nog spierpijn heb van gisteren”, om later als je gegevens over de training terugkijkt nog wat meer informatie en context te kunnen krijgen.

Als je klikt op opslaan, word je weer teruggebracht naar het platform. Soms moet je de pagina even verversen om je nieuw ingevulde trainingsdagboek te laten zien.