Updates
Geef feedback

Een groep aanmaken

Je kunt data bekijken en delen met een groep gebruikers door een groep te maken.

Standaard worden jouw data niet gedeeld met een groep, tenzij je daar een specifieke deelregel voor aanmaakt (data delen en toegangsrechten).

Volg de volgende stappen om een ​​groep aan te maken:

  1. Ga naar de Netwerk pagina en open het Mijn groepen tabblad.
  2. Klik aan de linkerkant, onder je profielfoto, op de Nieuwe groep aanmaken.
  3. Kies of je de groep anoniem wil maken of niet. Bij een anonieme groep kan alleen jij —als eigenaar van de groep— zien wie er in de groep zitten en welke data er is gedeeld. Bij een niet-anonieme groep ziet iedereen wie er in de groep zit en heeft iedereen toegang tot de data die is gedeeld in de groep.
  4. Kies een naam en afbeelding voor de groep en klik op Opslaan.

Nadat je de groep hebt aangemaakt, kun je de groepspagina openen door op de groepstitel op Mijn groepen tabblad op de Netwerk pagina te klikken.

Vervolgens kun je gebruikers aan je groep toevoegen. Er zijn twee manieren om dat te doen:

  • Nodig iemand uit via de groepspagina – Ga naar het zoekveld onder Leden en zoek door middel van gebruikersnaam of e-mailadres gebruikers binnen het platform. let op, op deze manier kun je alleen mensen vinden die al een connectie van je zijn. Wil je mensen uitnodigen die geen connectie zijn, stuur de gebruiker dan eerst een connectieverzoek of maak gebruik van de optie hieronder.
  • Een uitnodigingslink verzenden – Klik op de groepspagina op de Nodig uit via link. De groepsuitnodigingslink wordt naar je klembord gekopieerd, zodat je deze later kunt plakken. Vervolgens kun je het met andere mensen delen door ze een bericht te sturen met de uitnodigingslink. Op deze manier kun je ook mensen uitnodigen die nog geen account hebben op het SDV platform. Let er op dat deze link maar één week actief is. Na die week moet je een nieuwe actieve link maken.