Updates
Geef feedback

Datasets analyseren

Wanneer je een dataset hebt geupload (zie Data beheer) kun je de data uit de datasets analyseren. Navigeer naar de Analyse-pagina rechtsboven in Sport Data Valley. Hier is een overzicht met alle dashboards gestructureerd voor verschillende sporten en andere datasets. Wanneer de dashboards niet grijs zijn betekent het dat je data in je account hebt dat je met de dashboards kan analyseren. Wanneer ze greyed-out zijn kun je ze ook aan zetten binnen je profielpagina (zie verder instructies onder Mijn profiel & instellingen).

Datasets kunnen op twee manieren worden geanalyseerd:

  1. Dashboards: Voor gestructureerde datasets (i.e. datasets die door het platform worden herkend) kun je gebruik maken van verschillende dashboards:
  2. Onderzoeks-tool: Voor zowel gestructureerde als ongestructureerde datasets kun je gebruik maken van de onderzoeks-tool (zie Doorverwijzen naar JupyterHub). *Deze tool is alleen beschikbaar wanneer je je hebt aangemeld voor een Premium-research account. Voor de onderzoeks-tool heb je kennis van programmeren met R, Python of Octave (Matlab) nodig.