Updates
Geef feedback

Uitvragen van vragenlijsten

Vragenlijsten kunnen coaches en onderzoekers helpen bij het monitoren van trainingen, blessures en welzijn van hun sporters en proefpersonen. Ben je een coach of onderzoeker en wil je graag vragenlijsten uitvragen aan je sporters of proefpersonen, dan kun je dit doen door de volgende stappen te doorlopen.

Navigeer naar de Netwerk pagina, bovenaan de homepage en klik vervolgens op de Mijn groepen tabblad. Vervolgens kun je hier een groep aanmaken (zie een groep aanmaken). Let op, bij het aanmaken van een groep kun je kiezen voor een anonieme groep of een niet-anonieme groep. In een anonieme groep kan alleen jij— als eigenaar van de groep — zien wie er in de groep zitten en welke datasets er met de groep zijn gedeeld. In een niet-anonieme groep is het voor iedereen zichtbaar wie in de groep zit en welke datasets er met de groep zijn gedeeld.

Na het aanmaken van de groep, kun je andere gebruikers en niet-gebruikers van het platform uitnodigen (zie voor verdere instructies een groep aanmaken)

Wanneer je leden hebt toegevoegd aan je groep kun je instellen welke vragenlijsten de leden moeten invullen. Navigeer hiervoor naar vragenlijsten beheren rechtsboven in de groepspagina. In het eerste tabblad Leden die vragenlijsten hebben ingeschakeld kun je zien wie van de gebruikers in jouw groep hebben aangegeven in hun profiel dat ze een vragenlijst willen ontvangen. Naar deze mensen kun je een vragenlijst versturen. Wanneer groepsleden deze functionaliteit nog niet aan hebben staan kunnen zij in hun profiel de vragenlijsten aanzetten (zie voor verdere instructies mijn profiel).

In het tabblad Actieve protocollen kun je vragenlijsten uitvragen en beheren. Hier zie je alle lopende protocollen (en hoe de groepsleden deze ingevuld hebben) en kun je nieuwe protocollen starten om vragenlijsten uit te vragen aan je groepsleden.

Selecteer de vragenlijst, start- en einddatum en de groepsleden aan wie je de vragenlijst wilt uitvragen. Standaard worden hier alle groepsleden geselecteerd. Op het moment dat je het protocol start, krijgen je groepsleden op gezette tijden een email of SMS met de vraag of zij de vragenlijst die jij hebt geselecteerd willen invullen.

Deelnemers aan de groep kunnen hun vragenlijst data vervolgens invullen en delen met jou als eigenaar van de groep door een deelregel aan te maken (zie voor instructies over delen delen van datasets).

Omdat de ingevulde gegevens nogal persoonlijk van aard kunnen zijn is het als coach en onderzoeker verstandig om de groep anoniem te maken, zodat de deelnemers niet de vragenlijst data van elkaar kunnen inzien. Mocht je dit nog niet hebben gedaan bij het aanmaken van de groep, dan kun je de groep later nog anoniem maken door rechts bovenin de groepspagina op Groep bewerken te klikken. Hier kun je kiezen om de groep wel of niet anoniem te maken.